ABDE Solutions

Bio-energy for your future

Warmte kracht koppeling (WKK)

Optimale energieomzetting vindt plaats via een lokale koppeling van elektriciteitswinning en warmterecuperatie, kortgezegd warmte-kracht-koppeling. Door de gecombineerde opwekking van warmte en elektriciteit ontstaat een heel efficiënte oplossing waarbij minstens 10% primaire energie wordt gespaard.

ABDE heeft een ruime kennis op het vlak van WKK zij het via motoren, gescheiden productie als bij turbines. Onze realisaties vind je in biomassa toepassingen zoals biogasmotoren maar ook op aardgas in klassieke toepassingen zoals industrie en zorginstellingen. We realiseren steeds een optimaal project voor de inzetting van de warmte- en lokale elektriciteitslevering waarbij de energierecuperatie van 85% een minimum is. Ook op het vlak van gasturbineprojecten hebben we een ruime ervaring met industriële toepassingen waarbij een lokale stoomlevering primordiaal is.

Tevens stonden we mee aan de basis van de ontwikkeling van een natte turbinecyclus waarbij een efficiëntiewinst van 5% werd gerealiseerd ten opzichte van een klassieke gasturbine.

WKK brochure en projecten

CONTACT

ABDE Solutions
Krimperslaan 4a
B-9140 Temse

telefoon: +32 (0) 473 813 183
telefax: 03 711 11 91
BTW nummer: BE0865.512.588

Contact ABDE-Solutions be

OVER ONS

DIENSTEN

CONTACT

NIEUWS